Mötesplatsen
Guider

Mötesplatsen

Sedan 2001 kan du som söker kärleken få hjälp genom en plattform som heter Mötesplatsen. De som driver sajten har erfarenhet av nätdejting som sträcker sig över mer än två decennier. De har full koll på vad du behöver göra och tänka på för att hitta det du letar efter. Du kan räkna med att de också står bakom dig och stöttar dig hela vägen in i mål.

Det här är den största sidan för nätdejting i norra Europa med snart 150 000 medlemmar. Alla letar aktivt efter någon att spendera sin tid med. När du använder den här tjänsten får du bland annat:

 • Ett speciellt framtaget matchningstest, vilket ökar chansen att hitta ditt livs kärlek.
 • Manuell kontroll av samtliga av medlemmarnas profiler vilket skapar trygghet.
 • En plattform som blivit framtagen för dig som söker en långsiktig relation.
 • Personlig granskning av alla bilder som blir uppladdade.
 • Alltid kundtjänst som talar svenska.
 • Djupgående matchningsalgoritmer.

Så kommer du igång med Mötesplatsen

Du kommer få uppge var du bor, antingen genom att du kan söka eller klicka på en karta. Sedan ska du beskriva dig själv och vad du letar efter innan du laddar upp en bra presentationsbild på dig själv.

Så kommer du igång med Mötesplatsen

Det är viktigt att du är ärlig både i din beskrivning och när du laddar upp en bild, så du bör använda ett relativt nytaget foto. Därefter behöver du givetvis visa att du har en giltig mejladress, genom att följa instruktionerna i mejlet du får av Mötesplatsen.

Vad kostar medlemskap på Mötesplatsen?

Medlemskapet kostar ingenting om du inte väljer de extrafunktioner som erbjuds. Det är dessutom enkelt att bli medlem genom att registrera dig som man eller kvinna, hur gammal du är och vad du heter. Du uppger också din mejladress och väljer lösenord.

Det finns en del regler du behöver följa när du får ett log in på Mötesplatsen. De behöver du läsa och godkänna innan du kan klicka på knappen där det står ”Bli medlem”. Därefter uppger du:

 • Om du har barn, hur många de är och om de bor hemma
 • Vad du gör om dagarna, om du pluggar eller jobbar
 • Om du dricker alkohol, snusar eller röker
 • Vilken typ av dejting du är ute efter
 • Vad du har för färg på ögonen
 • Vilken typ av kropp du har
 • Om du har någon examen
 • Vad du har för hårfärg

Ett VIP-medlemskap kostar däremot att ha, men då får också möjlighet att kontakta andra genom att kunna skicka personliga meddelanden.

Att bli VIP-medlem varierar beroende på hur länge du betalar för tjänsten:

 • 6 månader kostar inte mer än 894 kronor (149/månad)
 • 3 månader kostar 597 kronor (199/månad)
 • Pris för 1 månad är 299 kronor

Funktioner du hittar i Mötesplatsens gränssnitt

Mötesplatsen har en egen funktion när du gillar någon och den fungerar genom att du sveper med fingret över skärmen om du gillar personens profil. Du kan också visa det för personen genom att klicka på det lilla röda hjärtat och du får tillgång till den funktionen direkt på din profilsida direkt efter inloggning.

Inloggningen gör du med din mejladress och ditt valda lösenord. En bra idé är att inte spara lösenordet i webbläsaren, utan skydda dig själv och de du har kontakt med genom att alltid skriva in lösenordet. Mötesplatsen fungerar överallt och du kan logga in på dator, surfplatta och i mobiltelefon. Så du kan alltid leta upp någon där du är och oavsett tillfälle.

Mötesplatsens flöde är helt interaktivt och du kan enkelt visa alla medlemmar vad du håller på med, vad du tänker eller tycker om olika saker och händelser. Det gör det extra enkelt att få kontakt med medlemmar eller vill träffa andra singlar när du tillfälligt är på genomresa i en ort någon gång.

PlusGilla på Mötesplatsen

Det finns också en allmänt tillgänglig funktion som de kallar för ”PlusGilla”. Det är ett effektivt sätt att direkt visa en person att du gillar denne. Du använder den när du hittar någon du gillar lite extra. Genom att helt enkelt klicka på ett gult hjärta ser personen direkt i både sitt svep och på sin profilsida. Det spelar ingen roll vilken typ av medlemskap personen har.

Men om du är VIP-medlem kan du se vem det är som gillar dig, innan du bestämmer dig för att gilla tillbaka. Du kan hitta de som gillar dig genom att klicka på fliken som heter ”Gillar mig”. Det är extra bra om du har många att gilla eller om det är någon som gillar dig, men du absolut inte vill ha kontakt med den personen.

Mestadels ensamma män på Mötesplatsen

Mer än hälften av medlemmarna är män, men det är inte så stor skillnad som många tror. Det är nästan 40 % kvinnor som varje dag letar efter någon speciell på Mötesplatsen. Dejtingsidan har en lägsta åldersgräns på 18 år, men nio av tio är äldre än 25 år gamla. Det är alltså primärt ingenting för de som är yngre och lekfulla, utan det här är en seriös dejtingsida för dig som landat lite i livet.

Det finns ingen direkt geografisk representation heller, men så klart kommer du hitta flera i storstadsområdena eftersom fler bor där. Men procentuellt sett i förhållande till invånarantalet är det ingen större skillnad mellan Värmland och Norrbotten eller Örebro och Härnösand. Du kan till och med hitta kärleken i Oviken, om det vill sig väl.

Men tänk på att det är långt att flytta från Jönköpings län om du ska bosätta dig i republiken Jämtland. Då är det betydligt kortare att dejta någon som bor i Tranemo, om du bor i Jönköping och ingen av er behöver flytta för att ni ska kunna se om ett förhållande är något för er.

Har också en plattform för samhällets äldre

Vi älskar kärleken, och det gör också Mötesplatsen. Det finns så klart också äldre som letar efter kärlek och det finns många egna plattformar och mötesplatser för seniorer. Men det är inte ovanligt att äldre också hittar sin nya kärlek på just Mötesplatsen. Du kan läsa mer på sajtens blogg där det finns många romantiska tips för hur du kan spendera den här sommaren, efter en tid av isolering och restriktioner.

Nu kan du utan större hinder träffa andra från Varberg och Malmö, när du bor i Falkenberg. Då kan du dessutom locka med en kombinerad dejt i Ullared och ha en shoppingtur, en bit mat och kanske ta en hotellnatt innan ni skils åt efter en god frukost för att reflektera över ert möte.

Var tydlig från början med vad du letar efter

På Mötesplatsen kan du väldigt enkelt direkt visa vad det är du söker. Du kan fylla i om du vill dejta, ha ett varaktigt förhållande eller bara se om det finns någon som kittlar sinnet lite extra. Eftersom du kan få kontakt med andra som letar efter precis samma sak som du på Mötesplatsen är det viktigt att direkt vara tydlig med det för att det ska gå så smidigt som möjligt.

På det viset behöver ingen hoppas på något som kanske inte ens var din tanke från början. Men det är oavsett alltid intressant att lära känna nya personer och med öppna kort kan det bli många nya vänskaper, även om det inte leder till ett nytt kärleksförhållande eller en livslång romans, äktenskap eller samboskap.

X