Vad kostar en 18-åring som bor hemma
Blogg

Vad kostar en 18-åring som bor hemma

Vad kostar en 18-åring som bor hemma?

Det är ingen tvekan om att att ha en 18-årig tonåring som bor hemma kan vara kostsamt, men är det verkligen så dyrt som vi tror? Låt oss dyka in och titta närmare på det.

Matkostnader

Att mata en växande tonåring kan vara en utmaning, särskilt om de har en stor aptit. Enligt Konsumentverket, ligger kostnaden för mat för en 18-åring på ungefär 1 850 kr per månad.

Transportkostnader

Om de har en bil, kan kostnaderna vara höga. Men om de nöjer sig med kollektivtrafik, kan kostnaden vara så lite som 550 kr per månad.

Mobiltelefon och Internet

Med vikten av teknik idag, kommer kostnaden för mobiltelefon och internet troligtvis att vara en del av din budget. Du kan förvänta dig att behöva ungefär 300 kr per månad för detta.

Kategorier Kostnad per månad
Mat 1850 kr
Transport 550 kr
Mobiltelefon och Internet 300 kr

Extrakostnader

Det finns alltid extrakostnader att ta hänsyn till. Det kan vara allt från kläder och skolmaterial till sociala aktiviteter, vilket kan lägga till ungefär 1 000 kr per månad.

Så, vad är totalen?

Om du lägger ihop alla dessa kostnader, ligger den totala kostnaden för en 18-åring som bor hemma på ungefär 3 700 kr per månad. Men kom ihåg, detta är bara en genomsnittlig uppskattning och det verkliga beloppet kan variera mycket beroende på individens behov och livsstil.

X