TV4 Kalla Fakta Göran Lambertz
Blogg

TV4 Kalla Fakta Göran Lambertz

Göran Lambertz har tidigare varit toppjurist och justitiekansler. Dessutom har han haft en nära relation med en kvinna som kommit Göran väldigt nära. Eftersom kvinnan inte haft en pappa sedan hon var väldigt ung blev Lambertz något av en styvpappa. Trots att de haft en väldigt bra relation under en lång period inträffade en fruktansvärd händelse under julafton. Kvinnan har i TV4 Kalla Fakta Göran Lambertz berättat att hon blivit våldtagen.

Göran Lambertz blev häktad

Under julafton hade kvinnan och Lambertz kontakt och under kvällen blev kontakten intensivare. Det hela ledde till att de träffades sent på kvällen och därefter hade samlag. Kvinnan hävdar att hon inte har givit samtycke och därför blivit våldtagen. Göran Lambertz har en annan version. Han menar att kvinnan tagit initiativ till det hela och varit väldigt aktiv under hela natten de tillbringade tillsammans. Trots att versionerna skilde sig åt blev Lambertz häktad som avsåg att han var misstänkt för våldtäkt.

Utredning blir nerlagd

Eftersom kvinnan delat med sig av sms och olika ljudupptagningar av samtalen de haft under julafton blev en utredning inledd. Därefter kunde kammaråklagare dela med sig av beskedet att bevismaterialen inte räckte till för att fälla Lambertz. I efterspelet har Göran Lambertz kallat kvinnan lögnerska. Dessutom har han anklagat henne för att manipulera bevismaterial.

X