This is how they tell me the world ends
Blogg

This is how they tell me the world ends

Det händer oss alla – fulla av förväntan på hur världen ska sluta, bara för att bli överrumplade av det oväntade. Men, som de brukar säga, ”This is how they tell me the world ends.” Så, vad gör vi när vår värld slutar på ett sätt vi inte räknat med? Vi anpassar oss, och gör om. Precis som med vår egna sylt.

Inte som du tänkt?

Världen består av en myriad av smaker och upplevelser, precis som en burk hemgjord sylt. Ibland blir dock sylten för tjock, och vi behöver ställa om, prova igen och förbättra. Men frukta inte, det går verkligen att koka om sylt som blivit för tjock. Låt oss dyka rakt in!

Tajming är allt

Först och främst, tajma din värld. För sylt, låt det kokas om långsamt på låg värme, tillsätt lite vatten och rör om frekvent.

Smaka och rätta

Njut av livets olika smaker. Var inte rädd att prova sylten under processen och justera syra, sötma och fruktighet. Om sylten är för söt, kanske lite citronsaft kan göra susen.

Var inte rädd för att prova igen

Kom ihåg, om världen inte slutar som du tänkt, gör om och gör rätt. Det är därför vi kollar sylten och justerar tills den är precis lagom.

Steg Ingredienser Process
1 Sylt, vatten, citronsaft Koka sylten på låg värme.
2 Fruktjuice (valfritt) Tillsätt lite vätska och rör om ofta.
3 Allt tillsammans Prova och justera syra, sötma och fruktighet.
4 Perfekt sylt Kyl sylten. Nu bör den vara i perfekt konsistens!

Därför, vare sig det gäller sylt eller livet, kom ihåg att det inte är över förrän det är över. Om din sylt blir för tjock, koka om den. Om din värld inte slutar som du tänkt, börja om. This is how they tell me the world ends, men jag tror på nya upplevelser, på att göra om och göra rätt. Och vem vet, kanske hittar du din perfekta syltkonsistens längs vägen! Lycka till!

X