Ölstugan Tullen – en pubkedja
PUB
Blogg

Ölstugan Tullen – en pubkedja

Ölstugan Tullen startades 2010 på Andra Lång av två bröder. Drömmen var att skapa en pub med god svensk husmanskost och hederlig gammal svensk öl, men det blev snart så populärt att de fick öppna på fler ställen i staden. Ölstugan Tullen Kville öppnade  juni 2015. 

Snabbfakta om Ölstugan Tullen

DryckSvensk öl 
MatSvensk husmanskost
GrundareMattias och Andreas Jakob
StartadesAndra långgatan i Göteborg
NamnÖlstugan Tullen

Ölstugan Tullen – svensk öl i kranarna

Det var viktigt för de båda bröderna som startade Ölstugan Tullen att det skulle rinna svenskt öl i kranarna. För att inte bli för upplåsta av några speciella sorter har man valt att gå tillväga på så sätt att man alltid har några kända ölsorter i vissa av tappkranarna medan man varierar med gästöl i några andra. 

Det gör att du alltid kan få möjlighet att antingen gå på det gamla invanda eller kasta dig ut i en helt ny upplevelse med de nya sorterna och kanske få bekanta dig med helt nya smaker. Lägg en trevlig och genuin lite göteborgsk miljö och anda till det och du har ett lyckat koncept som troligtvis håller i många långa år. Ölstugan Tullen Göteborg är ett bra exempel på det. 

Ölstugan Tullen – när gemytligheten får råda 

Det finns nog ingen som tackar nej till vällagad svensk husmanskost på Ölstugan Tullen som du hittar i Kville, Majorna, Johanneberg eller Kålltorp. Låt oss för all del inte glömma Ölstugan Tullen Gamlestaden.

När miljön dessutom inbjuder till en vänskaplig anda och priserna passar de flesta plånböcker är det som gjort för att de flesta vill bli stamgäster. Att gå till ett nytt ställe varje gång man går ut för att äta kan kännas lite olustigt i vardagen. Då är det hemkänsla som gäller. 

Ölstugan Tullen – Göteborg, Mölndal, Stockholm

Ibland är det lätt att blanda ihop begreppen och i vardagsmun kan puben ofta benämnas Tullen Ölstugan. Det har ju ingen betydelse. Det viktigaste är ju att du får tillgång till den sortens mat och miljö på flera ställen. Det finns en tullstuga  i Mölndal och två stycken i Stockholm. 

I Stockholm hittar du Ölstugan Tullen både på Kungsholmen och på Hornstull. Det säger sig likasom självt att det är på söder som man kan hitta den anda som kanske genomsyrar hela Göteborg, men det är likväl ett läckert inslag på Kungsholmen i centrum av Stockholm. 

Ölstugan Tullen – avenyn fick ett värdshus 

Det är i centrala Göteborg, som en av pubarna till och med har öppet på dagtid för att servera dagens lunch. Det blir en form av värdshus av det hela och då är det inte konstigt att namnet i sin helhet här har blivit Ölstugan Tullen Wärdshus. 

Här ser man som förbipasserande att det alltid sitter folk och njuter av en öl eller inmundigar en smaklig måltid. Det spelar ingen roll om det är mitt på dagen eller lite senare framåt aftonen. Här är det aldrig tomt på folk. Du kan alltid “knö dig in” som alla göteborgare säger med glimten i ögat. In i den härliga gemenskapen. 

Ölstugan Tullen – för dig i Mölndal

Ölen och maten från Tullen kan du få i Mölndal bara du tar dig till rätt adress. Du behöver inte ta vare sig en spårvagn eller buss för att åka ända in till Göteborg. Adressen är Mölndals torg 6. Det går utmärkt för dig att få en måltid som mättar och en miljö som värmer även i Mölndal. 

Ölstugan Tullen Stockholm – Hornstull och Kungsholmen

Det är helt naturligt att fler städer vill ha tillgång till ett sådant här koncept. Den förut så lilla pub-kedjan växer så det knakar och nu finns den i Sveriges huvudstad Stockholm. Du hänger skönt på Tullen vid Hornstull. Läget kan ju nästan inte bli bättre. 

För dig som ofta åker tåg kan det vara lättare att du tar dig till Kungsholmen. Det är nära och bra när du kommit in med tåget på centralstationen eller vill ha något riktigt rejält i magen innan du åker iväg med kvällståget. 

Ölstugan Tullen – god och hemlagad meny

Mat i magen ska intagas i en lugn atmosfär där det finns utrymme för lugn och ro. Det får du på Ölstugan Tullen med deras hemtrevliga och goda och delvis fasta meny.

  • Tullens plocktallrik: Salami, lufttorkad skinka, ölkorv, skagenröra, brieost, prästost, marinerade oliver, picklade grönsaker, färskostkräm och fröknäcke
  • Kalvköttbullar med gräddsås
  • Panerad cheddarost med rostade rotfrukter 
  • Krämig risotto 
  • Vegansk kålpudding
  • Matjessill med tillbehör
  • Havets wallenbergare
  • Halstrad lax

Bara att mumsa på!

X