Känd advokat skjuten Flashback
Blogg

Känd advokat skjuten Flashback

Det var i Stockholm under dramatiska former som en känd advokat blev skjuten med flera skott som skadade både huvudet och kroppen. Trots att advokaten blev förd till sjukhus i ett akut livshotande läge överlevde han. Därefter kunde han efter rehabilitering också återgå till arbetet. Förutom riksnyheter har det även varit många diskussioner om känd advokat skjuten Flashback trådarna har varit många och intensiva.

Skilsmässa låg bakom mordförsöket

Advokaten vid namn Henrik Olsson Lilja hade under en tid det stormigt med sin fru och till slut resulterade det i skilsmässa. Dessutom bidrog det till en tvist om vårdnad av deras barn. Eftersom Henrik vann tvisten ska det ha bidragit till att ex-frun anlitade människor för att mörda honom.

Tre gärningsmän och två mordförsök

Ex-frun försökte vid två olika tillfällen mörda Henrik och vid båda tillfällena överlevde han. Första gången anlitade ex-frun en medelålders man och vid det senare mordförsöket var det två ungar pojkar som var gärningsmän. Trots att ex-frun med alla medel försökte mörda den kända advokaten fick hon till slut sin dom.

Domen

Efter en tid av utredning kom Svea Hovrätt fram till att den äldre gärningsmannen och ex-frun skulle bli dömda till fängelse, 14 respektive 15 år, för försök till mord. De två pojkarna som var under 18 år blev dömda till skyddstillsyn.

X