Hur ofta ska man smörja in sig med solkräm
Blogg

Hur ofta ska man smörja in sig med solkräm

Hur ofta ska man smörja in sig med solkräm?

Du undrar kanske, ”hur ofta ska man smörja in sig med solkräm?” Svaret är ganska enkelt, men har du någonsin undrat varför? Låt oss dyka ned i denna fråga lite djupare.

Det rekommenderas generellt att man ska smörja in sig varannan timme när man är ute i solen. Men varför så ofta? Jo, faktum är att solkräm bryts ner av solens strålar. Så även om du en gång applicerat en kraftig SPF, kommer dess skyddande effekt att minska över tiden. Det är därför det är så viktigt att applicera om solkräm regelbundet.

Solvisning Rekommenderad tillämpning Beskrivning
Kort utomhusvistelse En gång Om du bara är ute en kort stund, kan en enda applicering av solkräm vara tillräckligt.
Halv dag i solen Var 2:a timme Om du planerar att vara ute i solen i flera timmar, bör du applicera om solkrämen varannan timme.
Heldag på stranden Varje timme Sol, sand och vatten kan alla bidra till solkrämens nedbrytning. Applicera om varje timme när du är på stranden.

Spelar det någon roll vilken solkräm man använder?

Absolut! Alla solkrämer är inte skapade lika. Vissa har högre SPF, vilket innebär att de ger mer skydd. Andra kan vara vattenfast, vilket innebär att de stannar kvar längre på huden, även om du svettas eller simmar. Kom ihåg att även en vattenfast solkräm behöver appliceras om regelbundet.

Nästa gång du frågar dig själv ”hur ofta ska man smörja in sig med solkräm?” kommer du vara fullt rustad med svaret. Så glöm inte solkrämen nästa gång du är i solen och kom ihåg att smörja in dig regelbundet.

Några sista tips

Slutligen, här är några sista tips. Applicera din solkräm 15 minuter innan du går ut. Detta ger den tid att absorberas ordentligt av huden. Och kom ihåg att lita på din hud: om du märker rodnad eller en brännande känsla, är det dags att applicera mer solkräm. Skydda din hud – du har bara en!

X