Hur många medaljer har sverige i skid vm 2023
Blogg

Hur många medaljer har sverige i skid vm 2023

”Till himlen och tillbaka – en neurokirurgs nära döden upplevelse”

Är det möjligt att få ett smakprov på himlen och sedan återvända? Frågan kanske låter surrealistisk men för neurokirurgen Dr. Eben Alexander blev det en levande verklighet. Fängslad av en sällsynt form av meningit, gick Alexander in i koma. Under hans sjukdom, hade han en ovanlig upplevelse som strider mot allt han visste som medicinsk professionell.

Fakta om nära döden upplevelser

Ämne Beskrivning Upplevelse
Dr. Eben Alexander Amerikansk neurokirurg Gick igenom NDE
Nära döden upplevelse Spirituell händelse som upplevs när en person är kliniskt död eller döende Ljus, känsla av fred, separation från kroppen
Fall av NDE Uppskattas till 200 000 per år i USA Varierar från person till person

Under Alexander’s nära döden upplevelse, hävdar han att ha ”rest” bort från jorden och kommit i kontakt med en högre makt. Denna resa, han beskriver, är mer verklighet än den tidigare verkliga världen han kände.

Empiriska bevis?

Trots att vetenskapen har svårt att bevisa detta, är det omöjligt att ignorera de otaliga historier om nära döden upplevelser. Dr. Alexander är bara ett av många bevis på detta. Är inte detta bevis för att det finns liv efter döden?

Med en sådan komplex upplevelse som nära döden upplevelser, ett liv förbi döden, kanske vi aldrig fullt förstår det. Men det är säkert att dessa upplevelser skakar om våra sinnen, utmanar vår förståelse för livet och döden och får oss att ifrågasätta vår egen existens.

  • Hur definierar vi liv och döden?
  • Finns det verkligen en himmel?
  • Är det verkligen möjligt att sträcka sig till den andra sidan och sedan komma tillbaka?

Dr. Alexander’s upplevelse, oavsett vad du tror på, visar att det fortfarande finns så mycket vi har att upptäcka och förstå om livet, döden och allt däremellan. Och det är kanske detta mysterium som gör livet så fascinerande.

X