Hur lång är Messi?
foot ball
Blogg

Hur lång är Messi?

Lionel Messi är en argentinsk fotbollsspelare som spelar för det franska laget Paris Saint-Germain. Han klassas av många som en av världens bästa fotbollsspelare, genom tiderna. Han vet helt enkelt hur man sparkar boll!

Kanske har du suttit hemma i tv-soffan och sett ett spännande match men plötsligt tyckt att fotbollsguden ser lite kort ut? Kanske har du i halvlek dragit upp telefonen och googlat “hur lång är messi”? I så fall vet du att att han är 169 centimeter lång. Med svenska mått mätt inte så lång. Medellängden för män i Sverige är nämligen hela 179,8 cm. Men i Argentina, där Messi har sina rötter, är medelmannen 174,5 cm lång.

Kanske har du sett bilden på när Sveriges fotbollsstolthet Zlatan kramar om Messi? Av bilden att döma är Messi mycket kort, men det är egentligen så att det är Zlatan som är lång, med sina 195 centimeter. 

Messi vs Messias

Messi har många smeknamn, men ett av de vanligaste är “El Mesías”. Precis som du säkert kan räkna ut betyder det Messias. Argentina är ett religiöst land, där en stor majoritet är katoliker. Messias är därför ett mycket kraftfullt och talande smeknamn. 

Om du då istället skulle söka efter “hur lång är messias” kanske du får svaret 2,5 timmar. Detta kan vara en smula förvirrande om du egentligen är ute efter Messis längd, men det är ett helt logiskt och korrekt svar på frågan “hur lång är händels messias”.

Kompositören Händel har skrivit ett verk som heter just “Messias”. Det är i originalframförande cirka 2,5 timmar långt och har ingenting med fotboll att göra. 

X