Hans Wahlgren – allt du vill veta
actor
Blogg

Hans Wahlgren – allt du vill veta

Hans Wahlgren är född den 26 juni och är främst känd som skådespelare. Han är framförallt känd från filmen “Raggare” från 1959, men har även medverkat i en hel del teaterproduktioner genom åren. De flesta känner nog även igen honom från tv-serien “Wahlgrens värld” då hans dotter är Pernilla Wahlgren. 

Snabbfakta om Hans Carl Gustaf Wahlgren

NamnHans Carl Gustaf Wahlgren
Ålder Född 26 juni 1937 
FamiljFrun Christina Schollin, fyra barn. 
GörPensionär, har tidigare varit skådespelare. 

Hans Carl Gustav Wahlgren – så ser hans familj ut

Hans Wahlgrens föräldrar hette Ivar Wahlgren och Nina Scenna, som båda jobbade som skådespelare. Han är gift med Christina Schollin sedan 1962 och de har fyra barn tillsammans. Peter Wahlgren som jobbar som brandman, Niclas Wahlgren som är skådespelare, Pernilla Wahlgren som är artist och Linus Wahlgren som är skådespelare. 

Hans Wahlgren barnbarn 

Även om Hans Wahlgren har haft en framgångsrik karriär är han i dag mest känd som Bianca och Benjamin Ingrossos morfar. Han har även ett gäng andra barnbarn, här är de: 

  • Bianca Ingrosso är en känd mediapersonlighet, influencer och entreprenör och slog igenom med dunder och brak i dokumentärserien “Wahlgrens värld”. Hon har tidigare berättat om att hennes farmor och farfar är kusiner med varandra, vilket många har missuppfattat och trott att det är Hans Wahlgren och Christina Schollin är kusiner. Men så är alltså inte fallet. Bianca är dotter till Pernilla Wahlgren. 
  • Benjamin Ingrosso slog även han igenom främst i “Wahlgrens värld”, men är även en känd artist och har bland annat vunnit Melodifestivalen. Son till Pernilla Wahlgren. 
  • Oliver Ingrosso är även barnbarn till Hans Wahlgren och Christina Schollin. Han driver en restaurang till vardags. Son till Pernilla Wahlgren. 
  • Tim Hans Adam Wahlgren är son till Niclas Wahlgren. Han har genom åren hållit en låg profil, är i 30-årsåldern och mamman är Mia Bodén. 
  • Love Linn Wahlgren är Linus Wahlgrens dotter som han har tillsammans med Jessica Wahlgren Norman. 
  • Colin Wahlgren är Linus och Jessica Wahlgrens son. 
  • Theodor Wahlgren är Pernilla Wahlgrens son som har tillsammans med Joachim Lennholm. 
  • Kit Wahlgren är Niclas Wahlgrens son som han har tillsammans med musikprofilen Laila Bagge. 

Vad jobbar Hans Wahlgren med? 

Hans Wahlgren är 85 år och är därför pensionerad. När han arbetade gjorde han det främst som skådespelare. Hans första film som han medverkade i var Indianer och blekansikten, som kom 1945. Han var då åtta år gammal. Han slog igenom i hela Sverige med filmen “Raggare” från 1959, och har dessutom skådespelat i många olika teateruppsättningar. Han har haft många roller inom farser och komedier. Bland annat har han medverkat i 11 säsonger av “Hagges revy” i Göteborg, där han gjorde bejublade imitationer av kändisar som Carl XVI Gustaf, Jan Malmsjö och Jarl Kulle. I Stockholm har han haft en hel del roller på olika teatrar, bland annat “Pippi Långstrump” och “Spanska flugan”. 

Var bor Hans Wahlgren? 

Hans Wahlgren bor i en villa på Norra Lagnö i Gustavsberg, Värmdö, tillsammans med Christina Schollin. Det gifta paret har även en semesterbostad i Nerja, Spanien. De köpte huset för drygt 20 år sedan och bor i huset i sex månader om året. Så halva året spenderar de i huset på Värmdö, och halva året i Spanien. Under coronapandemin spenderade de även mycket tid i Spanien, vilket de har berättat om i flera intervjuer i svensk media. Huset i Spanien kallar de för “Casa Ángel”, det vill säga Ängelhuset. Huset är beläget i ett villaområde på ett berg vilket gör att det har en otrolig utsikt över Nerja och Medelhavet. 

Har Hans Wahlgren sociala medier? 

Hans Wahlgren finns på Instagram där han heter hassewahl. Han finns inte på Facebook. Han har inte heller en blogg.

X