Det gick inte att konfigurera windows-uppdateringar windows 7
Blogg

Det gick inte att konfigurera windows-uppdateringar windows 7

Det gick inte att konfigurera Windows-uppdateringar Windows 7 – Vad ska man göra?

Jag är säker på att du, som jag, har upplevt frustrerande datorproblem. En av dessa kan vara det berömda ”Det gick inte att konfigurera Windows-uppdateringar. Ändrar inställningarna.”-felmeddelandet på Windows 7. Men oroa dig inte, det finns lösningar på detta problem.

Problembeskrivning och symptom

När detta felmeddelande dyker upp kan din dator sitta fast i vad som kallas en omstartcykel. Detta innebär att datorn upprepade gånger försöker att installera uppdateringar, misslyckas och startar sedan om igen. Oftast händer detta efter att Windows Update har laddat ner en uppdatering, men den har misslyckats med att installera den korrekt.

Orsak till felet

Det är lite oklart varför detta händer, men det kan ofta spåras tillbaka till problem med uppdateringen själv, eller något fel med några systemfiler som uppdateringen försöker modifiera.

Problem Potentiell orsak Potentiell lösning
Windows-uppdatering misslyckas att installera Dåliga eller korrupta systemfiler Utför en systemåterställning eller ren installation av Windows
Oändlig omstartcykel Inkompatibel programvara eller drivrutiner Avinstallera inkompatibel programvara och uppdatera drivrutiner
Uppdatering fastnat vid konfiguration Problem med Windows Update Service Tvinga starta om datorn och nollställa Windows Update-komponenter

Lösning på problemet

Det finns flera lösningar som du kan prova för att lösa detta problem. Du kan exempelvis tvinga starta om datorn och försöka att installera uppdateringarna igen. Om detta inte fungerar, kan du prova att köra en systemåterställning till en tidpunkt innan problemet började.

Man kan även testa att utföra en ”clean boot” vilket innebär att du startar upp din dator med ett minimalt antal drivrutiner och programvara för att utesluta någon konflikt med tredje parts programvara.

Men kom ihåg, det viktigaste när du löser detta problem är inte att bli frustrerad. Du är inte ensam, och med lite tålamod och ansträngning kommer du att kunna få din dator att fungera optimalt igen!

X